Stichting Arts In Motion
logo Stichting AIM

Stichting AIM

Reserveer nu een exemplaar


De vele Gezichten van Japan

boek - de vele gezichten van Japan

Nergens in Azië is de oosterse glimlach mysterieuzer dan in Japan. Het is een land met een bijzonder hoffelijke en vriendelijke bevolking, maar waar je als buitenstaander nooit helemaal in doordringt. Wie iets meer wil begrijpen van die vriendelijke buitenkant van Japan, doet er goed aan om naar het verleden te kijken. Dat verleden wordt overheerst door strijdvaardige samoerai die honderden jaren de dienst uitmaakten en het land hermetisch voor de buitenwereld afsloten. Tot 150 jaar geleden de Zwarte Schepen van Matthew Perry de stad Edo bereikten. Daarna veranderde het land razendsnel. Maar het bleef ook traditioneel, uniek … en onbegrepen. Dat geldt tot op de dag van vandaag.

Traditie en moderniteit leveren contrasten op. De schoonheid, orde en rust van Japan zijn legendarisch, maar gaan gepaard met een verleden waarin samoerai elkaar met flitsende scherpe zwaarden te lijf gingen en waarin een groot deel van China en ZO-Azië onder de voet werd gelopen. Japan wordt gekenmerkt door dit soort contrasten, de vraag is hoe we dat land enigszins kunnen begrijpen. De serene rust van zen-kloosters wordt afgewisseld met hogesnelheidstreinen die stipt op tijd aankomen en vertrekken, en op de millimeter nauwkeurig op de juiste plaats stoppen. Hypermoderne gebouwen en technologie worden afgewisseld met eeuwenoude tempels en kastelen. Oud en nieuw gaan harmonieus hand in hand. Maar niet alles is wat het lijkt. Achter de glimlach en de ogenschijnlijke harmonie ligt onrust verscholen. Het behoud van het unieke Japanse is niet meer vanzelfsprekend. Meer dan ooit dringt zich de vraag op wat het betekent om Japanner te zijn. Hoe zijn de eeuwenoude normen, waarden en gewoontes te combineren met een moderne samenleving waarin tijd geld is en een calculerende economie de maat aller dingenwordt? Ruim 700 jaar geleden reisde Marco Polo vanuit Italië naar het verre China, waar hij in dienst kwam van de Mongoolse heerser Koeblai Khan. Daar hoorde hij dat nog verder weg, voorbij het einde van de beschaafde wereld, zich een geheimzinnig land bevond: Zippango. Dit is het verhaal van dat geheimzinnige land. Dit is het verhaal De vele Gezichten van Japan.

Hardcover uitgave (beperkte oplage - deels in kleur), kostprijs € 37.95 (gratis verzending).Reserveer voor mij een exemplaar van
De vele Gezichten van Japan

Na invullen van onderstaand formulier krijgt u per email een reserveringscode retour waarmee u de bestelling kunt afronden. Een reservering is vrijblijvend en verplicht niet tot aanschaf.

Voornaam
Achternaam
Emailadres
Adres
Postcode
Woonplaats
Voeg hier uw bericht toe:


 

Facebook Reviews eerste boek (Karate in Nederland):

Wat een ontzettend gaaf boek. Leest heerlijk. En leuk dat ik erin vermeld sta. Dankjewel Andre ter Veer
Jerry Smit (wadoryu 6e dan)

Osu Andre: je boek gelezen en in een woord ... GEWELDIG. Prachtig. Ik was afgelopen week bij Bluming en hij zei hetzelfde: super boek met prachtige verhalen en foto’s
Jan de Bruin (kyokushinkai 9e dan)

Beste Andre, mijn complimenten voor het prachtige boek dat je hebt geschreven over de geschiedenis van het karate in Nederland! Voor degene die het karate een warm hart toedragen, een "must" om het aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Wim Mallens (shotokan 4e dan)

Wordt (is) een klassieker. Mooi stuk werk: proficiat!
Curt Haagedoorn (kyokushinkai België)

KARATE IN NEDERLAND, PRACHTIG NIEUW UITGEBRACHT BOEK, GESCHREVEN DOOR Andre ter Veer over de geschiedenis van het Karate in Nederland met op pagina 106 een beschrijving en mooie foto van en over mijn vader Shihan Hub Alken en zijn toenmalige leerling, wijlen, Peter Wewengkang, toen nog oranje band. Osu
Roger Alken (shotokan 6e dan)

Beste Andre ter Veer,
Ik heb jouw boek vandaag ontvangen, KARATE IN NEDERLAND. Heel helder met wijsheid geschreven. Een boek met een hart en een ziel, heel bijzonder. Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijke schrijfstijl met gevoel voor Karate-Do, En dan nog de prachtige lay-out, de foto op de omslag. Kortom, het boek is echt een aanrader voor iedereen die wil groeien in het Karate-Do. Ik wil je gewoon heel erg bedanken voor dit prachtige boek en alle wijsheid. Ik zal het absoluut meer dan 1x lezen.

Met vriendelijke groet,
Cor Vermelis (gojukai 7e dan)

Heb net de laatste pagina van 'Karate in Nederland' omgeslagen ... André, dit is echt ongelooflijk. Bedankt om ons zo'n indrukwekkend en interessant boek te geven! Domo Arrigato Ozogaimas! Deze krijgt een ereplaats in mijn bibliotheek!
Jelle Strybosch (kyokushinkai België)

Boekbespreking Ernst Peter Tamminga:

De afgelopen kerstdagen heb ik uitgebreid zitten lezen in het boek "Karate in Nederland" van Andre ter Veer. Hoe verder ik al lezend in het boek kom, des te meer bewondering krijg ik voor het werk dat André hier geleverd heeft. Meer dan 50 jaar karate/budo geschiedenis in Nederland in kaart gebracht op meer dan 350 bladzijden. Nu denk je bij een boek met 50 jaar geschiedenis al snel aan een opsomming van jaartallen en gebeurtenissen, maar niets van dit alles in dit werk. Naast een algemene geschiedenis van het karate gaat André in op de start van karate in Nederland, het bestuur en de diversiteit aan bonden in de karatesport, de nationale en internationale wedstrijden, coaches, sporters. En wel op zo'n manier dat het geen moment verveeld. De afwisseling van verhalende tekst met letterlijk weergegeven interviews met betrokkenen geven je het idee dat je er zelf bij bent, dat je de succes van bijvoorbeeld de jaren 70 van de vorige eeuw, zelf opnieuw beleefd, de afgunst en nijd tussen "mannetjes" van dichtbij kan volgen. Geen enkel moment is André belerend of velt een hard oordeel over hetgeen er gebeurde. En dat had makkelijk gekund als je naar bestuur, wedstrijden, aanpak e.d. kijkt, want daar zitten daar de nodige zwarte randjes aan. Hij is beschouwend kritisch en legt de vinger op de zere plek als het gaat om ego's, eigenbelang, "mijn stijl is beter dan de jouwe", het effect van commercie op keuzes, de rol van de eerste Japanse leermeesters, het nationalisme van de Fransen, de dubieuze rol van scheidsrechters in de bij internationale wedstrijden, enz. Kortom: dit boek een aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor karate, of diegene die wil leren hoe je een boek vol geschiedenis op een prettig leesbare manier schrijft.