Stichting Arts In Motion
logo Stichting AIM

Stichting AIM

Reserveer nu een exemplaar


De vele Gezichten van Japan

boek - de vele gezichten van Japan

Nergens in Azië is de oosterse glimlach mysterieuzer dan in Japan. Het is een land met een bijzonder hoffelijke en vriendelijke bevolking, maar waar je als buitenstaander nooit helemaal in doordringt. Wie iets meer wil begrijpen van die vriendelijke buitenkant van Japan, doet er goed aan om naar het verleden te kijken. Dat verleden wordt overheerst door strijdvaardige samoerai die honderden jaren de dienst uitmaakten en het land hermetisch voor de buitenwereld afsloten. Tot 150 jaar geleden de Zwarte Schepen van Matthew Perry de stad Edo bereikten. Daarna veranderde het land razendsnel. Maar het bleef ook traditioneel, uniek … en onbegrepen. Dat geldt tot op de dag van vandaag.

Traditie en moderniteit leveren contrasten op. De schoonheid, orde en rust van Japan zijn legendarisch, maar gaan gepaard met een verleden waarin samoerai elkaar met flitsende scherpe zwaarden te lijf gingen en waarin een groot deel van China en ZO-Azië onder de voet werd gelopen. Japan wordt gekenmerkt door dit soort contrasten, de vraag is hoe we dat land enigszins kunnen begrijpen. De serene rust van zen-kloosters wordt afgewisseld met hogesnelheidstreinen die stipt op tijd aankomen en vertrekken, en op de millimeter nauwkeurig op de juiste plaats stoppen. Hypermoderne gebouwen en technologie worden afgewisseld met eeuwenoude tempels en kastelen. Oud en nieuw gaan harmonieus hand in hand. Maar niet alles is wat het lijkt. Achter de glimlach en de ogenschijnlijke harmonie ligt onrust verscholen. Het behoud van het unieke Japanse is niet meer vanzelfsprekend. Meer dan ooit dringt zich de vraag op wat het betekent om Japanner te zijn. Hoe zijn de eeuwenoude normen, waarden en gewoontes te combineren met een moderne samenleving waarin tijd geld is en een calculerende economie de maat aller dingenwordt? Ruim 700 jaar geleden reisde Marco Polo vanuit Italië naar het verre China, waar hij in dienst kwam van de Mongoolse heerser Koeblai Khan. Daar hoorde hij dat nog verder weg, voorbij het einde van de beschaafde wereld, zich een geheimzinnig land bevond: Zippango. Dit is het verhaal van dat geheimzinnige land. Dit is het verhaal De vele Gezichten van Japan.

Hardcover uitgave (beperkte oplage - deels in kleur), kostprijs € 37.95 (gratis verzending).


In verband met de beperkte voorraad kunt u alleen nog een reservering doen door een mail naar ons te sturen: info@artsinmotion.nl

Reviews:

Beste Andre,

Ik moest je al complimenteren met jouw eerste boek, dat je mij destijds opstuurde, maar ik moet constateren dat jij je met dit tweede boek overtreft.

Ik ben erg onder de indruk gekomen van jouw visie die uit jouw benadering naar voren komt en dat heb je ook op een manier gedaan die het doorlezen ook stimuleert, zonder dat je je verliest in de diverse aansprekende Japanse namen die elkaar normaliter in dit soort boeken zo aflossen dat je al gauw het overzicht kwijtraakt.

Hulde, en ik beveel dit boek dan ook aan bij mijn leerlingen en vrienden!

Mvg.
Jan Kallenbach
9e dan Karate - kyoshi Tai Ki Ken

Zojuist heb ik het boek "Van Samoerai tot Sony. De vele Gezichten van Japan" van Andre ter Veer binnen gekregen. Ik ken André sinds de opleiding van de KBN die hij samen met Gertjan Martens coördineerde, en had er dus wel vertrouwen in dat dit een mooi boek zou worden (waar hij 15 jaar geleden al mee bezig was). Ik heb een beetje door het lijvige boek gebladerd en zie echt van alles voorbij komen, van Shogun tot Ian Buruma (erg interessante man) en van alles daar tussenin. Kortom, wat heeft André toch een prachtig standaardwerk afgeleverd, wat ook nog eens vele zwart/wit maar ook kleurenafbeeldingen bevat. Dus een lust voor het oog én voor de geest! Mijn suggestie aan hem is dan ook om het boek te (laten) vertalen in het Engels, want dit werk verdient een veel groter publiek dan het publiek dat het Nederlands machtig is!

Uit mijn lyrische woorden zal wel duidelijk zijn dat ik dit boek dus een absolute aanrader vind. En ik maak op Facebook nooit reclame, maar voor dit boek maak ik graag een uitzondering! Een standaardwerk, dat niet mag ontbreken in de bibliotheek van iedere serieuze budoka. Ik zou niet te lang wachten, want ik weet niet hoe groot de oplage is...


Peter Damen
5e dan Dento Shito-ryu karate

Facebook Reviews eerste boek (Karate in Nederland):

Wat een ontzettend gaaf boek. Leest heerlijk. En leuk dat ik erin vermeld sta. Dankjewel Andre ter Veer
Jerry Smit (wadoryu 6e dan)

Osu Andre: je boek gelezen en in een woord ... GEWELDIG. Prachtig. Ik was afgelopen week bij Bluming en hij zei hetzelfde: super boek met prachtige verhalen en foto’s
Jan de Bruin (kyokushinkai 9e dan)

Beste Andre, mijn complimenten voor het prachtige boek dat je hebt geschreven over de geschiedenis van het karate in Nederland! Voor degene die het karate een warm hart toedragen, een "must" om het aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
Wim Mallens (shotokan 4e dan)

Wordt (is) een klassieker. Mooi stuk werk: proficiat!
Curt Haagedoorn (kyokushinkai België)

KARATE IN NEDERLAND, PRACHTIG NIEUW UITGEBRACHT BOEK, GESCHREVEN DOOR Andre ter Veer over de geschiedenis van het Karate in Nederland met op pagina 106 een beschrijving en mooie foto van en over mijn vader Shihan Hub Alken en zijn toenmalige leerling, wijlen, Peter Wewengkang, toen nog oranje band. Osu
Roger Alken (shotokan 6e dan)

Beste Andre ter Veer,
Ik heb jouw boek vandaag ontvangen, KARATE IN NEDERLAND. Heel helder met wijsheid geschreven. Een boek met een hart en een ziel, heel bijzonder. Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijke schrijfstijl met gevoel voor Karate-Do, En dan nog de prachtige lay-out, de foto op de omslag. Kortom, het boek is echt een aanrader voor iedereen die wil groeien in het Karate-Do. Ik wil je gewoon heel erg bedanken voor dit prachtige boek en alle wijsheid. Ik zal het absoluut meer dan 1x lezen.

Met vriendelijke groet,
Cor Vermelis (gojukai 7e dan)

Heb net de laatste pagina van 'Karate in Nederland' omgeslagen ... André, dit is echt ongelooflijk. Bedankt om ons zo'n indrukwekkend en interessant boek te geven! Domo Arrigato Ozogaimas! Deze krijgt een ereplaats in mijn bibliotheek!
Jelle Strybosch (kyokushinkai België)